Школска библиотека

Cikk

„Засијајмо заједно“: Ноћ истраживача у Чоки

25.09.2015

У лабораторији Хемијско-прехрамбене средње школе 25. септембра у 16 часова други пут је организована Ноћ истраживача.

Ове године у десет градова у Србији одржана је шеста Ноћ остраживача под слоганом „Засијајмо заједно у Ноћи“ чији је програм, по речима организатора, осмишљен да испровоцира посетиоце да се заљубе у науку.

Средња школа се придружила тој идеји и захваљујући професорки хемије Бичкеи Ержебет, сваке године присуствујемо све већем броју експеримената. „Јако сам задовољна како је све прошло. Разлика у односу на про шлу годину је већи број експеримената као и ђака који су их изводили. Прошле године у програму је учествовало два ученика, ове године дванаест. То су били ученици првог разреда, који су, упркос малој треми, са пуно елана изводили експерименте и свакако да ћемо их на овакав начин охрабрити у даљем раду“, истакла је професорка Ержебет.

Рука која маше“, „Слоновска паста за зубе“, „Дух из боце“, „Киша варница“, „Црвени купус као индикатор“, „Црна змија“, „Чаролије са три чаше воде“ само су неки од назива занимљивих експеримената, које су, нетремице, посматрали ученици ОШ „Јован Поповић“, неколицина наставника и млађих заљубљеника у науку. С обзиром да је један од циљева Ноћи истраживача популарисање бављења науком, пре свега међу децом и омладином, као и подизања свести шире јавности о утицају науке на свакодневни живот, средња школа је успела да да покаже како наука може бити интересантна и приступачна свима.

М.М.И.

O nama u slikama

Kontakt:

tel/fax +381/230-71-056
info@hpscoka.edu.rs
23320 Čoka
Moša Pijade 28.