Iskolakönyvtár

Cikk

Kutatók Éjszakája Csókán

2014/09/26

Szeptember 26-án a Vegyészeti-élelmiszeripari Középiskolában megrendezték a Kutatók Éjszakáját, amikor az érdeklődők szórakoztató módon ismerkedhettek meg a tudományokkal.

A Kutatók Éjszakáját minden év szeptember utolsó péntekén rendezik meg Európa 300 városában. Szerbiában idén ötödik, Csókán pedig első alkalommal csatlakoztak ehhez az akcióhoz. A rendezvény programjai újszerűek, izgalmasak, szórakoztatóak, és nem igényelnek különösebb szakmai előtudást.

A középiskola laboratóriumában Bicskei Erzsébet kémiatanárnő vezetésével két diák, Pásztor Dániel és Kósa Árpád, kémiai kísérleteket mutatott be. A tanulók a „kémiai vulkán”, az „elefánt fogkrém”, a „szellem a palackból” elnevezésű érdekes kísérleteket, a nátrium és a kálium vízzel történő reakcióját, az alumínium-termit reakciót stb. mutatták be és magyarázták el nagy lelkesedéssel. A rendezvényre sokan voltak kíváncsiak, általános és középiskolás diákok és tanárok, valamint szülők és érdeklődők voltak jelen.

– Néhány diákunk tavaly részt vett Zentán a Kutatók Éjszakáján, az ő ötletük volt, hogy rendezzük ezt meg a mi iskolánkban is. A célunk az volt, hogy a fiatalabb tanulókhoz közelebb hozzuk és megszerettessük velük a természettudományokat. Elégedett vagyok, mert a kísérletek jól sikerültek, a tanulóim ügyesek voltak. Örülök, hogy ilyen nagy volt az érdeklődés – mondta Bicskei Erzsébet tanárnő.

M.M.I. / Csókai Krónika 2014. október

Rólunk képekben

Kontakt:

tel/fax +381/230-71-056
info@hpscoka.edu.rs
23320 Čoka
Moša Pijade 28.