Iskolakönyvtár

Cikk

Kis iskolák nagy tehetségei

2013/10/10

Minden évben októberben szervezik meg Adán a Szarvas Gábor Nyelvművelő Napokat, ahol a csókai középiskola is rendszeresen  képviselteti magát. A verseny több részből áll. Az egyik, a beszédművészeti verseny, ahol a Vegyészeti-élelmiszeripari Középiskola harmadik osztályos tanulója, a kanizsamonostori Pásztor Dániel, a Szarvas Gábor Nyelvművelő Egyesület különdíját kapta. Az idén öt község tizenkét középiskolájának és két művelődési egyesületének összesen húsz tanulója vett részt, akik a vetélkedő első részében a szabadon választott, előre megtanult szövegeket mutatták be. A verseny második részében ezúttal is a helyszínen kapott, a versenyzők számára ismeretlen szöveget kellett előadniuk, mellyel mindössze tiz percig ismerkedhettek.

“Büszkeséggel tölt el, hogy Dániel eleget tett ezeknek a magas követelményeknek, és nagyon szépen helyt állt! A verseny rendkívül magas színvonalú volt, így méginkább felértékelődik ez a díj, melyet kiérdemelt.”-emelte ki Erdélyi Ilona, Dániel magyartanára, s hozátette, hogy már első osztályban volt egy kötelező iskolai szövegmondás, ahol felfigyelt a fiú tehetségére, és azóta biztatta, hogy  képes rá.

Pásztor Dániel:”Eddig csak szavalóversenyeken vettem részt. Először próbálkoztam prózamondással, és nagyon megtetszett. A szövegem, Ady Endre X kontra I című műve, amelyből egy 2,5 perces részt tanultam meg. A szöveg nagyon érdekes tartalommal bír, ezért tudtam játszani a hangsúlyokkal és a kifejezésmóddal.”

H.N.

Foto: Pásztor Dániel és  felkészítője, Erdélyi Ilona magyartanár

Rólunk képekben

Kontakt:

tel/fax +381/230-71-056
info@hpscoka.edu.rs
23320 Čoka
Moša Pijade 28.