Iskolakönyvtár

Cikk

Könyvcsomag a középiskola könyvtárának

2014/10/26

Tekintélyes, mintegy 500 darabot kitevő könyvcsomaggal gyarapodott a közelmúltban a csókai középiskola könyvtára.  Az adományozó a csókai Orpheus Művelődési Egyesület. Az egyesület elnöke, Tápai Tibor az akcióról a következőket nyilatkozta:

– Nekünk a székesfehérvári nyugdíjasok egyesületének férfikórusa ajándékozta a könyveket a barátság jegyében, mely a közös érdeklődésből, a népdalok szeretetéből fakad. Ezúton is köszönöm a székesfehérváriaknak, és elnöküknek, Paál Istvánnak ezt a szép gesztust. Mivel mi nem rendelkezünk a könyvek elhelyezéséhez szükséges helyiséggel, kézenfekvő, hogy olyan intézménynek adjuk tovább a könyveket, amelyben megfelelő módon el tudják helyezni azokat, és természetesen a rendeltetésüknek megfelelően használni is fogják. Így esett választásunk a csókai középiskolára, ahol valószínűleg igény van a könyvekre, s ezzel ha szerényen is, de hozzájárulhatunk az olvasás és a kultúra megszerettetéséhez a diákok körében. Azt hiszem, mindannyian érezzük, hogy egyre elidegenedő világunkban mennyire szükséges az általános emberi értékek ápolása. Itt jegyzem meg, hogy mindkét gyermekem a csókai középiskola tanulója volt, Éva leányom ma már tanárként dolgozik az intézményben.

Török Tibor, a középiskola igazgatója köszönetét fejezte ki szóban és köszönőlevéllel is az Orpheus Művelődési Egyesületnek. Szerinte a könyveket a tanárok és a diákok is haszonnal forgathatják, hiszen a szépirodalmi alkotásokon kívül szakkönyvek is vannak a csomagban. Az óvodásoknak szóló és az elemistáknak való könyveket az ajándékozó szándéka szerint, válogatás után el fogják juttatni a csókai óvodának, illetve az általános iskolának.

kor

Rólunk képekben

Kontakt:

tel/fax +381/230-71-056
info@hpscoka.edu.rs
23320 Čoka
Moša Pijade 28.