Iskolakönyvtár

Cikk

Kéri világbajnoki ezüstérmes!

2014/10/01

A zentai Kéri Valentinaezüstérmes lett az olaszországi Riminiben megrendezett ifjúsági világbajnokságon: a szerbiai válogatott versenyzője az 56 kilogrammosok között állhatott fel a dobogó második fokára, miután a döntőben a magyarországi Balajti Biankától veszített 3:0-ra (17:15 15:14, 16:15). Halász Mihály tanítványa az elődöntőben a lengyelPaulina Saczuk ellen nyert, míg Balajti az oroszKudobasevát győzte le.

A szerbiai válogatott tagjai nyolc arany-, három ezüst- és négy bronzéremmel fejezték be a világbajnokságot, s az összesített csapatrangsorban a low kickben és a K1-ben is Oroszország mögött a második helyen végzett a nemzeti együttes. A világbajnokságon mintegy 2000 versenyző vett részt.

Világbajnok lett: Saida Bukvić, Jovana Ignjatović, Mitar Dugalić, Luka Spremo, Aleksandar Menković, Nemanja Anđelković, Danilo Ratkić, Srđan Aleksić.

Ezüstérmesek: Kéri Valentina, Nina Pavlović és Dragana Sretenović.

Bronzérmesek: Jovana Trifunjagić, Slobodan Mitrović, Luka Anđelković és Novak Radulović.

– A szerbiai utánpótlás nagy sikere ez, hiszen egy erős mezőnyben összesen 15 érmet gyűjtöttek be a fiatalok. Ezzel nemcsak folytatták az előző években már megszokott sikersorozatot, hanem azt is bebizonyították, hogy a szerbiai klubokban kiváló munka folyik. Szerbia 26 versenyzővel vett részt a világbajnokságon, és low kickben, valamint K1-ben is második lett az összesített versenyben a 250 tagot számláló Oroszország mögött. Jövőre Belgrád ad otthont a felnőtt világbajnokságnak, s a Riminiben aranyérmet szerző fiatalok közül néhányan esélyesek a felnőtt válogatottba kerülésre is – nyilatkozta Borislav Pelević, a Szerbiai Kick-boxszövetség elnöke.

Rólunk képekben

Kontakt:

tel/fax +381/230-71-056
info@hpscoka.edu.rs
23320 Čoka
Moša Pijade 28.